dinsdag 15 september 2015

Hoe kun je nu goed voor jezelf zorgen?

Als zelfstandig ondernemer ben jij je bedrijf! en andersom. Wil je jouw klanten op de best mogelijke manier helpen dan betekent het dat je je goed moet voelen. Je goed voelen op fysiek en mentaal vlak.
Het lijkt wel topsport!!

Hoe kun je nu goed voor jezelf zorgen?

Een aantal tips! (een keuze want er zijn er heel veel)
  • Zorg dat je voldoende uitgerust bent. Met een moe hoofd kun je niet helder denken en lijkt de to-do lijst eindeloos en zijn sommige heuvels BERGEN in je hoofd. Om over creativiteit en mogelijkheid om oplossingen te bedenken niet te spreken. Dit is waar jouw klant voor naar jou komt toch, om (op weg) geholpen te worden.
  • Omring jezelf met een sterke achterban. Zorg voor mensen om je heen die met je meedenken, je motiveren, een kop thee voor je zetten als het even wat pittiger voelt.
  • Fysiek in topvorm zijn
  • ontspanning
  • verdeling van taken. Als vrouw zijn wij geneigd veel verantwoordelijkheid te nemen. Je kent ze wel: zieke kinderen spontaan thuis, ouders die hulp nodig hebben, cadeaus die gekocht moeten worden, boodschappen bedacht, gekocht en maaltijden gemaakt. Een greep uit ons lijstje. Maar kan het ook iets meer verdeeld worden. Zodat jij ook toe kunt aan ondernemen, de zaken voor jouw bedrijf op de rit houden, terwijl thuis alles doorgaat. Denk vandaag eens in mogelijkheden ipv beperkingen en neem de tijd om ruimte te vinden in de taakverdeling.
  • energie nemers/gevers goed in balans.
  • gezonde voeding
  • een dag, ochtend, uur geen afleiding van social media
Plan eens 2,5 uur helemaal voor jezelf, me time!

Ik ben ervan overtuigd dat een vrouwelijke ondernemer aan meer behoefte heeft dan aan marketing tips, kennis en vaardigheden waar nu zo de focus op ligt.

Het gaat juist ook om werken en leven vanuit een sterke basis, met een frisse blik, balans in je energie, bewust zijn van je grote impact voor de ander en eruit halen wat er in je zit. Weten waar je naar toe wilt en hoe je jouw ambitie kunt bereiken, stap voor stap, en niet alleen op je ondernemerspad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten