dinsdag 12 april 2016

Interview vrouwelijke professional

Mariska Wimmers
Eigenaar
Bureau Mik

"You can do more than you think, You can mean more than you think
& Enjoy the ride!"


Vertel eerst kort iets over jezelf
Ik ben Mariska Wimmers, met vriend en 2 zoontjes woon ik in Scheveningen-Dorp.
Ben opgegroeid als 3e van 4 kinderen in een dorp naast Nijmegen. Na de middelbare school heb ik 14 maanden gewerkt in de VS, Australië en Nieuw Zeeland om daarna gemotiveerd de studie Pedagogische Wetenschappen in Utrecht (en later weer de VS) te volgen. Na Utrecht, de VS, Amsterdam en Den Haag woon ik nu bijna 8 jaar met veel plezier in Scheveningen.

Wat is je business, (bedrijfsnaam,website) ?
Sinds 2011 werk ik onder de naam Bureau Mik www.bureaumik.nl en adviseer ik praktisch over lopende organisatie-zaken en coach graag medewerkers en managers op de werkvloer. Met Bureau Mik maak ik allerlei energieke workshops, trainingen en ontwikkelprogramma’s over bijv. Teamsamenwerking, Werkgeluk, Work-Life balance, Projectmanagement, Resultaatgericht Werken, Tijdmanagement, Focus en plannen.

Wat doe je voor werk?
Ik ben opgeleid als orthopedagoog, organisatieadviseur en coach. Na een aantal jaren ook interim-management te doen, geef ik nu graag lezingen en maak ik workshops en ontwikkeltrajecten voor individuen en teams in organisaties. Doel bij al deze activiteiten is het om op een leuke, praktische en energieke manier informatie te delen, mensen op te leiden en te coachen, mensen weer bewust te maken dat zij zelf aan het stuur van hun (werk)leven zitten.
Speelsheid, Leiderschap, Behulpzaamheid en Vrijheid zijn belangrijke waarden voor me. Dat zie je ook terug in mijn manier van werken.

Heb je altijd geweten wat je wilde worden?
Zeker niet, de vorm blijft veranderen. In de kern blijf het hetzelfde, denk ik nu. Graag geef ik de ander een goed gevoel over zichzelf en zet ik je aan het denken op een speelse manier. Of ik bootcamptraining geef aan jonge moeders, of ik achter een bar sta, training geef aan beleidsadviseurs of een lezing geef aan studenten. Die boodschap verpak ik op verschillende manieren en is altijd onderbouwd.

Hoe ben je gekomen waar je nu bent?
Nieuwsgierig en ambitieus zijn, anderen durven vragen mee te denken en anderen te vragen je je te introduceren, vragen om een rol, bluffen, kansen zien en grijpen! ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ naar Pippi Langkous!

Wat is je ambitie, verlangen, droom?
Dat we met meer plezier door het leven gaan, dat we lief zijn voor onszelf en de mensen in onze buurt, dat ouders ook energie in zichzelf investeren en daarmee betere ouders zijn voor hun kinderen.
 
Wat betekent succes voor jou?
Vrijheid in tijd en geld, dat ik kan doen wat ik wil voor mezelf en voor anderen. #Hetnieuwesucces betekent ook het goede voorbeeld geven en invulling geven aan wat het betekent om ‘het goede leven’ te leiden, betekenisvolle activiteiten te ontplooien met en voor anderen, goed om mijn eigen energie te letten en veel positieve interacties te hebben. Play

Wat is voor jou succes vs #hetnieuwesucces ?
Meer bewust omgaan met de tijd die me gegeven is met mijn tijd, geld en relaties mooie dingen doen voor mezelf en vooral ook voor anderen! Mijn talenten benutten.

Wanneer en op welke manier heb jij een van je grootste levenslessen geleerd?
Reizen, wonen en ‘anders willen zijn en erbij horen’ tussen 1997-2007 Belangrijke vormende periode qua zelfvertrouwen, onafhankeljikheid, drang te studeren en de Amerikaanse energie om zelf iets van het leven te maken. You are in charge of your life, make it great & be good to others.

Wat zou jij andere vrouwelijke professionals voor advies willen geven in hun carrière? Denk aan tijdelijke klussen die samen een carrière maken. Wees nieuwsgierig, maak eens een zijstap, geniet van de tijd dat je met de kinderen bent en de tijd dat je met plezier werkt! Gebruik technologie, voer skypegesprekken vanaf je hotelkamer in bali of werk 38u op een kantoor in de buurt. Zet je gedrag en gewoontes in om het je gemakkelijk te maken!

Welk motto past bij jou en je professionele ontwikkeling?
You can do more than you think, You can mean more than you think & Enjoy the ride!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten