maandag 11 april 2016

Maar wat doe je dan eigenlijk?


 Echt, ik doe het niet met opzet, maar ik drijf mijn tekstschrijfster met regelmaat tot wanhoop.

“Maar wat doe je dan precies, Machel?”

“Ik maak vrouwen weer gelukkig."

”Ok… Maar dat is wel heel vaag. Wat doe je dan precies?”

“Nou… vaak gaat het om focus aanbrengen.”

“Ok… Nog steeds heel vaag. Hoe dan?”

“Door ze hun verlangens in te laten zien. Ze weer in contact te brengen met hun wensen, hun ambitie. Waarom ze eigenlijk dit vak gekozen hebben. Of met wie ze eigenlijk wilde werken. Of wat hun doel is. Of waarom ze niet gelukkig meer zijn.”

Diepe zucht.

“Ok, maar ik probeer de overeenkomsten te vinden tussen je klanten, hè? Zodat ik duidelijk kan maken wie er waarom jouw begeleiding nodig zou hebben. Dus werk even mee. We zijn op zoek naar tastbare zaken. Wat lever jij ze op: meer klanten?”

“Niet persé. Dat hebben ze soms helemaal niet nodig.”

“Meer omzet?”

“Soms, maar niet als hoofddoel.”

“Een betere of andere doelgroep?”

“Soms.”

Een diepere zucht volgt.

“Kijk, soms hebben de vrouwen die ik begeleid voldoende omzet, maar zijn ze niet gelukkig met wat ze doen om die omzet te draaien. Of met wie ze dat doen. Of ze werken heel hard, maar zetten te weinig om. Ze zijn alvast niet echt blij met de huidige situatie. In een traject met mij gaan ze inzien waar dat door veroorzaakt wordt en dan gaan we kijken of ze binnen hun huidige setting daar een verandering in kunnen maken. Van vertaler naar vertaalbureau (zodat er meer continuïteit ontstaat), of van één op één werken naar een online programma (zodat er meer vrije tijd ontstaat) of juist van een online programma naar één op één werken (zodat er meer betrokkenheid is). En dan gaan ze weer met plezier aan het werk.”

“Dus je hebt een vast programma dat je met ze doorloopt?”

“Nee, joh. Dat kan toch ook niet? Alle vrouwen die ik aan mijn tafel spreek, hebben andere verlangens en andere struikelblokken. Hoe kan ik die nou in een vast programma persen?”

“Maar wel met een vaste doorlooptijd?”

“Nee, ook niet. Sommige vrouwen zijn al geholpen met een paar sessies en sommigen vinden het fijn om mij als een stok achter de deur te gebruiken. Die begeleid ik soms wel een jaar lang iedere maand.“

De lichaamshouding van mijn gesprekspartner is inmiddels in één woord samen te vatten: moedeloosheid.

“Maar hoe weet een klant van jou dan waar ze mee geholpen zou zijn?”

“Dat weet ze ook niet zomaar. Daar praten we eerst over. Dat is sowieso belangrijk, want zonder klik werkt het niet. Dus hebben we eerst een persoonlijk gesprek.”

“Maar het zijn wel allemaal vrouwen met een eigen bedrijf?”

“Eh... nee, ook niet. Het zijn allemaal vrouwen die op een dood punt in hun carrière terecht zijn gekomen. Of het nu binnen hun eigen bedrijf of hun loopbaan is. Kijk, het gaat allemaal om inzicht in je verlangens, je ambitie en je persoonlijkheid.”

Er volgt een lange stilte.

“Ok… dus eigenlijk help je om vrouwen in hun werk hun eigen verlangens en valkuilen te ontdekken en herkennen. Zo begeleid je ze op hun weg naar geluk. En die weg is voor iedere vrouw die je begeleidt weer anders?”

“Ja!”

“Maar er zit toch wel één standaard element in?”

“Ja. Ik.”


Benieuwd waar onze samenwerking jou zou kunnen brengen? Of wil je gewoon reageren? Schroom niet en reageer hieronder, stuur me een mail op info@zuiverwit.nl of
bel me op 06 - 45 75 49 60. Ik ga graag met je in gesprek.


Machella Boot
Zuiver WIT

Geen opmerkingen:

Een reactie posten