woensdag 8 juni 2016

Interview vrouwelijke professional

Tessa Kamp - van der Hoeven

Eigenaar Socratesse Personal Coaching

"Durven is even je evenwicht verliezen. Niet durven is uiteindelijke jezelf verliezen"

Vertel eerst kort iets over jezelf
Mijn naam is Tessa Kamp. Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde Hans en samen hebben we een zoon en een dochter.
We wonen in ’s-Gravenzande, vlakbij het strand. Ik loop regelmatig even over het strand, lekker de wind door mijn haren laten gaan en mijn hoofd legen. Ik heb graag mensen om me heen, maar kan net zo goed genieten van een goed boek.


Wat is je business, (bedrijfsnaam,website)?
Met mijn bedrijf Socratesse Personal Coaching begeleid ik mensen met ernstige stressklachten of burn-out
Daarnaast heb ik een netwerkmarketingbedrijf in gezonde lifestyleproducten, ODA marketing 


Wat doe je voor werk?
In individuele trajecten begeleid ik mensen naar een meer ontspannen leven, zowel thuis als op het werk. Want die twee hangen altijd samen. Bij mijn klanten zijn vaak beiden uit balans, zijn er zowel op het werk als thuis dingen die stress opleveren.
Ik geniet ervan als mensen opbloeien. Als ze zeggen ‘ik ga bij jou met meer energie weg dan waarmee ik kwam’. Ik ben blij dat ik ze hierbij kan ondersteunen en vind het nog mooier dat ze het eigenlijk helemaal zelf doen.

Met ODA marketing werk ik samen met een team van enthousiaste ondernemers, om samen een vorm van passief inkomen op te bouwen ‘voor later J’.

Heb je altijd geweten wat je wilde worden? Hoe ben je gekomen waar je nu bent?
Nee, helemaal niet! Na mijn studie aan de Hotelschool in Maastricht heb ik een commerciële functie bij een uitgeverij gehad. Na omzwervingen als intercedent, in de psychiatrie en bij de overheid, bedacht ik me dat ik nog nooit een baan had gehad waarin ik echt gelukkig in was. Ik ben op verschillende manieren op zoek gegaan naar mijn ideale werk en kwam uit op zelfstandig ondernemen, als coach. Dat is waar ik goed in ben, het beste uit mensen halen.

Toen ik een paar jaar als zelfstandige werkte, ging ik steeds vaker collega’s missen. Mensen met een gezamenlijk doel, waarmee ik kon sparren. Bovendien was onze zoon destijds veel ziek en reizen wij graag. Op momenten dat ik niet kon of wilde werken, stond mijn inkomen als coach stil. Dat moest anders en dat is de reden dat ik ODA marketing ben gestart. ODA kan ik goed combineren met ons gezin en met Socratesse. De combinatie van deze twee bedrijven werkt dus prima voor mij!

Wat is je ambitie, verlangen, droom?
Ik droom van een wereld waarin we wat vriendelijker tegen elkaar zijn. Ik geloof dat als mensen minder stress ervaren en relaxter zijn, ze automatisch lekkerder in hun vel zitten. Mensen die lekker in hun vel zitten, zijn aardiger voor zichzelf en voor anderen. En hiervan wordt de wereld een mooiere plek om te leven. Ik vind het mooi dat ik daar aan kan bijdragen.


Wat betekent succes voor jou?
Op klein, maar belangrijk niveau, zit succes in sommige gesprekken. Het moment waarop ik bij een klant een last van zijn schouder zie vallen. Ontspanning zie in het gezicht of een glinstering in de ogen. Of iemand die eindelijk kan huilen. Van zulke gesprekken krijg ik vleugels.

En succes is voor mij vrijheid. De vrijheid om keuzes te kunnen maken vanuit mijn hart in plaats vanuit mijn portemonnee. De luxe om een dag onverwacht vrij te nemen. Een weekendje weg te gaan. Herinneringen te kunnen maken. Anderen gelukkig maken. Dat is succes.

Wat is voor jou succes versus #hetnieuwesucces
 #hetnieuwesucces gaat voor mij over kennis delen. Bijdragen aan een mooiere wereld. Samenwerken. En dat vooral met mensen waarbij ik me prettig voel. Die me scherp houden en tegelijkertijd ruimte geven.

Wanneer en op welke manier heb jij een van je grootste levenslessen geleerd? 
Toen ik 23 was, overleed een goede vriend heel onverwacht. Ik heb toen geleerd dat je van iedere dag moet genieten, het leven kan zo over zijn. Daarom heb ik ook liever spijt van de dingen die ik wel heb gedaan dan van de dingen die ik niet heb gedaan.

Wat zou jij andere vrouwelijke professionals voor advies willen geven in hun carrière?
Heb vertrouwen in jezelf. Durf hulp te vragen. Houd jezelf niet klein (zeg dan ook nooit dat je een bedrijfje hebt!) En vooral: geniet! Van de stappen die je maakt, van de mislukkingen die erbij horen en vier je successen, hoe klein ook.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten