dinsdag 6 september 2016

Interview vrouwelijke ondernemer

Vanessa Kervezee

Eigenaar Roomwit, styling en ontwerp

"Doing what you like is freedom, liking what you do is happiness"


Vertel eerst kort iets over jezelf
Mijn naam is Vanessa Kervezee, moeder van 2 jonge tieners en werkzaam als styliste en interieurontwerper.
Ik ben opgegroeid in de sleutelstad Leiden en tijdens mijn studie aan de Haagse Hogeschool verhuisd naar het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Daar woon ik nu nog steeds. Bijzonder aan Den Haag is de levendigheid van de stad, er is altijd iets te doen, maar je kunt er ook rustige plekken opzoeken. Ik werk vanuit een studio aan huis. Afspraken met klanten maak ik op locatie bij de klant of in ergens in Den Haag. Ik zie de stad als mijn thuis.

Wat is je business, (bedrijfsnaam,website)?
Roomwit, styling en ontwerp; alles begint met een idee. 


Daarnaast heb ik 2 diensten zelfstandig in de markt gezet:


Wat doe je voor werk?
Interieurontwerp, styling, concept design, trendwatching, trainingen en workshops.
Heb je altijd geweten wat je wilde worden?
Ja en nee. In mijn werk combineer ik mijn zakelijke en organisatorisch talent met mijn ruimtelijk inzicht en creativiteit. Deze combinatie heb ik altijd opgezocht. Een paar jaar geleden werkte ik nog als
Manager Sales Support en deed ik in de avonduren allerlei cursussen en organiseerde ik dingen op meer creatief vlak. Na mijn opleiding aan de Artemis Academie voor styling en vormgeving in Amsterdam studeerde ik af als interieurstyliste en leerde ik mijn talenten en interesses op een andere manier te combineren. Ik doe nu precies het werk dat mij het beste ligt.
Hoe ben je gekomen waar je nu bent?Door heel hard te werken en overal het beste uit te halen.

Wat is je ambitie, verlangen, droom?
De dingen die ik doe en waar ik in geloof op mijn manier kunnen blijven doen, mijn bedrijf laten groeien en heel veel interessante mensen om mij heen verzamelen. Ik geloof in de kracht van een beleving, het verhaal en de energie van mensen onderling. En dat wil ik delen met anderen.

Wat betekent succes voor jou?
Bewijzen dat hetgeen waar ik in geloof ook echt werkt. Prachtig als dat lukt. Dat is voor mij succes.

Wanneer en op welke manier heb jij een van je grootste levenslessen geleerd?
Blijf dicht bij jezelf, geloof in jezelf en toeval bestaat niet. Dit leerde ik toen iemand mij wees op de energie die ik van mensen kreeg. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Wanneer krijg je positieve energie en wanneer zegt iets in je dat je door moet lopen?  Toen ik me daar bewust van werd, viel er heel ineens van alles op zijn plek. Daar heb ik ontzettend veel aan gehad en ik pas het dagelijks toe.

Wat zou jij andere vrouwelijke professionals voor advies willen geven in hun ondernemerschap?
Blijf dicht bij jezelf, geloof in jezelf en toeval bestaat niet. Zoek de balans op tussen werken en vrije tijd.
Heel belangrijk dat deze balans - en daarmee jouw energie - in evenwicht is.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten