dinsdag 7 februari 2017

Interview vrouwelijke professional


Liesbeth van Duikeren


Studio LVD, Stijl Trainer & Illustrator 

'Beauty begins the moment you decide to be yourself' 


Kort over mijzelf:
Ik ben Liesbeth van Duikeren, 44 jaar, samen met man en onze zoon woon ik in Schiedam. Ik ben creatief en bij gelegenheid wat warrig. Ik hou van lachen, denk in oplossingen, ben behulpzaam, heb een duidelijke mening en ben eerlijk (in ieder geval zo eerlijk mogelijk). Soms ben ik tegenstrijdig en ja, ook als het 35 ºC is draag ik het liefst zwart.


Mijn business: Studio LVD, Stijl Trainer & Illustrator . www.studiolvd.nl

Wat doe je nu eigenlijk?
Studio LVD bestaat uit 2 labels: Stijl Trainer en Made By

Als Stijl Trainer gun ik het iedere vrouw weer blij te worden van haar spiegelbeeld en ik geloof er heilig in dat pas wanneer de kleding die je draagt past bij wie je bent het fantastisch staat ! Ik merk dat veel vrouwen frustraties hebben opgelopen met hun lichaam en kleding. Daardoor zitten ze vast in hun eigen (negatieve) overtuiging en voelen ze zich niet vrij om uit te dragen wie ze echt zijn. Ik leer deze vrouwen deze overtuigingen los te laten en hun eigen kleding stijl te ontwikkelen, zonder spellen of algemene standaard schema's maar met echt persoonlijk contact.


Ik heb hiervoor een aantal Stijl Trainingen ontwikkeld waarin ik samen met de klant aan de slag ga om te ontdekken wat nu eigenlijk haar eigen stijl is en hoe je dit kunt toepassen in je kledingstijl.
In mijn tekeningen voor Made BY werk ik het liefst met fineliner of Oost-Indische inkt. Mijn werk kenmerkt zich door zowel gestructureerd als kwetsbaar te zijn. `het liefst in zwart-wit en altijd rustig en gevoelig.

Vroeger wist ik het al:
Al heel vroeg was ik met mode bezig, het was dan ook geen verrassing dat ik voor een opleiding koos. Met heel veel plezier heb ik AMFI (toen nog Charles Montaigne) in Amsterdam gevolgd. Werktechnisch heb ik weinig echt bewuste keuzes gemaakt, lang kwam alles mij aanwaaien en behalve een aantal klussen in een modebedrijf heb ik er nooit echt mijn werk van gemaakt.

Hoe ik er ben gekomen?

Op een bepaald punt in mijn leven was ik genoodzaakt echt voor mijzelf te kiezen. Achteraf gezien ben ik lang op zoek geweest naar wie ik echt ben, zonder mij daarbij te laten beïnvloeden door de mening van anderen. Nu kan ik zeggen dat ik mij goed voel over wie ik ben, dat ik mij rustig voel en bewuste beslissingen kan nemen. Dat ik ben wie ik ben en dat is goed genoeg . En dat ik dat kan uitdragen naar buiten toe, ook d.m.v. mijn eigen kledingstijl.

Tekenen is voor mij echt een moment voor mijzelf. Heel herkenbaar in mijn tekenwerk zijn de kleine herhalende structuren waar echt concentratie voor nodig is. Alleen in mijn werkkamer met de muziek hard aan zijn de momenten waar ik echt afgesloten ben voor de rest van de wereld. Ik heb gemerkt dat ik die tijd nodig heb.

Na een heftige periode in mijn leven werd ik genoodzaakt bewuste keuzes te maken, ik ben toen een cursus illustreren gaan volgen en heb een opleiding Imago Coach gaan volgen. Ineens kwam alles bij elkaar en ontstond Studio LVD: een plek waar ik mijn creativiteit en passie voor mensen, kleding en tekenen kwijt kan.


Mijn ambities, verlangen en dromen:
Ik droom ervan dat iedere vrouw gelukkig is met wie zij is, zich niet meer focust op de dingen die zij anders aan zichzelf zou willen zien. Maar echt blij wordt van haar eigen spiegelbeeld.

Mijn ambities voor Studio LVD : een bijdrage aan de modewereld leveren: wat doet kleding nu eigenlijk precies met je? De mode/kleding wereld bepaald nu wat wij dragen (wat er in de winkel te koop is) maar wat gebeurd er met je wanneer je heel zelden jouw maat in een reguliere winkel kunt vinden? Waarom conformeren wij ons naar 'hokjes' en labels ' ? En hoe kan dit veranderd worden.

Voor mijn tekenwerk heb ik ook ambities: ik ga binnenkort een grafische opleiding volgen en hoop mijn handmatig tekenwerk te kunnen toepassen in drukwerk zoals kaarten, logo's etc. ook in opdracht van anderen.

Wat succes voor mij betekent?
Studio LVD is een succes wanneer er een platform ontstaat rondom Studio LVD waarin wij anders gaan denken over onszelf, wanneer de modewereld anders gaat denken en ons niet meer met bepaalde labels behangt.

Maar heel plat gezegd is het ook een succes wanneer ik genoeg klanten heb om er comfortabel van te leven zonder concessies te doen in mijn creativiteit.

Mijn grootste levensles

De grootste levensles heb ik geleerd met het opgroeien van onze zoon die nu bijna 13 is.
Begin en eindig de dag met een lach, lach om je fouten, leer ervan en ga verder.

Mijn advies voor andere vrouwelijk professionals in hun carrière?
Beschrijf voor jezelf je grotere doel of doelen. Laat niet de gang van alledag de overhand nemen maar kies (ook) voor jezelf. Herinner jezelf aan dit grotere doel, blijf weten waar je het voor doet.

Mijn motto (die past bij mij en mijn persoonlijke ontwikkeling)
' Beauty begins the moment you decide to be yourself'


Wil je meer lezen in de reeks van interviews van vrouwelijke professionals? Geen opmerkingen:

Een reactie posten