vrijdag 7 april 2017

Doen waar ik goed in ben en energie van krijg!


Via een bericht op Social Media kwam ik volledig blanco bij een Ondernemers Vitamine ochtend. Onder bezielende leiding van Machella gingen we met een paar zinvolle opdrachten gezamenlijk aan de slag. Na afloop raakten we in gesprek - ik twijfelde dat moment ernstig of ik als ZZP-er op dezelfde manier door wilde gaan, zelfs of ik ├╝berhaupt nog als ZZP-er wilde werken.Maar coaching? Dat is echt niets voor mij, want ik doe altijd alles zelf! 

Het resulteerde toch in een paar ochtenden in de heerlijke werkruimte bij Zuiver WIT.

Halverwege de eerste sessie hadden we al bijna een volledig nieuwe business opgetuigd, zo enthousiast en voortvarend gaat Machella te werk. Al doorpratend kwamen we er gelukkig snel achter dat het zonde zou zijn om die diensten die ik voor ogen had voor anderen uit te voeren, terwijl ik zelf in vijf jaar een onderneming had opgebouwd die er juist zelf het meest bij gebaat zou zijn.

Al sparrend met Machella kreeg ik weer voor ogen waarom ik mijn werk zo graag doe, waar ik goed in ben, waar ik energie van krijg, lol en voldoening uithaal en niet onbelangrijk, wat er nou precies zorgt voor de onrust in mijn hoofd. 

Ze stelt de juiste vragen en weet heel goed tot de kern van de zaak door te dringen. Helpt bij het relativeren van vermeende tekortkomingen en geeft het zelfvertrouwen een boost. Ik heb samen met Machella wat focus punten aangebracht en ben daar nu al een paar weken onverminderd mee aan de slag.

Mijn scepsis voor coaching is verdwenen. Het is erg fijn om met iemand te sparren over je werk, je manier van werken, je doelen enzovoort. Het dwingt je om beter naar jezelf te kijken en soms een pas op de plaats te maken. Ik ga nu weer een paar maanden mijn eigen ding doen, maar zal dit najaar zeker weer eens bij Machella aankloppen om de balans op te maken.


Titia Olieman - Fockens


Geen opmerkingen:

Een reactie posten