maandag 13 november 2017

Op een werkdag?!

Wat een gedachte.
Op een vrijdag, een werkdag voor de meeste van ons ondernemende vrouwen, gewoon een saunadag plannen.

Nou ja, gewoon... Er gaat heel wat aan vooraf.
Het praktische gedeelte - van oppas voor de kinderen na school en eten in huis voor als ik terug kom rond 18.00 uur - is zo gedaan.

Maar dan de gedachtes:
"Is dit nu handig en slim om te doen als ik ook zo graag wil werken aan een groeiend bedrijf."
"Ga ik nu geld uitgeven aan zo'n dagje ontspanning terwijl dit tijd is om 'geld te verdienen''
"Mijn man werkt zich drie slagen in de rondte en voelt zich gespannen door alle strategische plannen die er voor zijn bedrijf aan komen."

En ik... ik besluit om het toch te doen. Met 2 vriendinnen op vrijdag naar de sauna te gaan. Want ik weet ook dat als ik goed voor mezelf zorg en lekker in mijn vel zit, ik beter voor anderen zorg, beter kan luisteren, liefdevoller ben en bovendien scherper in het meedenken.

Ik heb het gedaan, er helemaal volledig van genoten, een heerlijk glas wijn gedronken en in slaap gevallen in een van de heerlijke cocoonruimtes en ontspannen terug naar huis gereden.

Thuis aangekomen trof ik vier kinderen met onze oppas (twee kids van mijn vriendin die ook mee was) die aan het knutselen waren en verstoppertje aan het spelen. Ik haalde een voorbereide macaronischotel uit de koelkast en ben op de bank gaan zitten.  Luisteren naar de verhalen van de kinderen en ons lievelingsprogramma zitten kijken. En bij thuiskomst van mijn man samen een glas wijn gedronken.

En zo ben ik het weekend in gegaan... ontspannen, omdat ik het mezelf toe heb gestaan.
En in het weekend nog een paar uurtjes aan mijn ondernemerschap gewerkt.

Het was echt een aanrader: Wellness Leiden.
Kleinschalig en met een top uitzicht over de stad!

_Live Mindfully1 opmerking: